Глава МЗС Польщі заявив про провал «Східного партнерства»

Share Button

Очільник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що проект Європейського Союзу «Східне партнерство» провалився. Міністр вважає, що дана програма – це всього лиш ілюзія, а не реальна перспектива членства в ЄС для України, Грузії, Білорусії, Молдавія та Азербайджану.

Про це повідомляє «Радіо Польща». Новину передає «Преса України».

За словами Вищиковського, через провал проекту ЄС «Східне партнерство», уряд Польщі «відкинув дану концепцію як неправильну».

Очільник МЗС Польщі назвав «міфом» переконання про те, що «хорошу східну політику можна вести через Європейський Союз». Міністр переконаний, що формат «Східне партнерство» створив ілюзію для таких країн, як Україна, Білорусія, Грузія, Азербайджан та Молдавія про можливість стати членами Європейського Союзу. Однак, даний проект не дає жодних перспектив для вище вказаних держав на членство в ЄС.

«Політика, прийнята попереднім урядом (партії Громадянська платформа – Ред.), Закінчилася катастрофою, оскільки Євромайдан поставив її під питання»,- зазначив очільник зовнішньополітичного польського відомства.

Коментарі