Фонд соцстрахування впроваджує превентивні підходи в сфері аудиту

Share Button

Фонд соціального страхування України змінює підходи у сфері проведення перевірок щодо використання роботодавцями коштів ФССУ. Ця система контролю матиме превентивний характер, щоб зменшити навантаження на страхувальників-роботодавців.

Про це йдеться у повідомленні Фонду соцстрахування України.

 

«Незважаючи на домінування превентивного підходу у сфері аудиту, перевірки залишаються важливим механізмом виявлення неправомірного використання коштів Фонду, однак їх проведення буде відбуватись виключно за наявності вагомих приводів і законних підстав», – зазначає директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

За результатами роботи Фонду, у 2017 році винесено понад 21 тис рішень про повернення сум неправомірних витрат та застосування фінансових санкцій на загальну суму понад 36 млн грн.

Відповідно до норм права, визначених Кодексом України про адміністративні правопорушення, до посадових осіб страхувальників, які допустили порушення, застосовано адміністративні стягнення та накладено близько 13 тис штрафів на загальну суму понад 2 млн грн.

Також у 2017 році, до моменту фінансування Фондом страхувальників, упереджено неправомірне використання коштів Фонду на загальну суму понад 1 млн гривень.

Коментарі