Засідання Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради

Share Button

26 січня відбулось засідання Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

26 січня 2016 відбулось чергове засідання Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради, на якому, було підведено підсумки діяльності Національної ради у 2015 році та розглянуто перспективи діяльності ради на 2016 рік, зокрема сторони обговорили стан виконання рішень Президії та Національної ради за попередній рік на основі інформації узагальненої секретаріатом.

За основу пріоритетних завдань Національної ради на поточний рік, визначено наступні питання:

–         оновлення трудового законодавства та його імплементація;

–         рефомування системи колективно-договірного регулювання;

–         питання управління ринком праці та сфери зайнятості;

–         реформування системи соціального страхування;

–         реформа оплати праці;

–         інституційний розвиток та законодавче закріплення соціального діалогу та його органів в Основному Законі держави.

Також, під час засідання членами Президії Національної ради було визначено питання, які доцільно винести на розгляд на найближче засідання Національної ради. Зокрема, потребують розгляду такі важливі проблеми як проведення медичної реформи в Україні, питаннях збереження професійно-технічної освіти в державі, а також питаннях житлових тарифів та мінімізації їх впливу на населення та бізнес.

Президією, за ініціативою профспілкової сторони обговорено питання участі соціальних партнерів у розробці пропозицій соціально-економічного відродження підконтрольних територій Луганської та Донецької областей. Крім того на засіданні розглянуто пропозиції секретаря Національної ради Олександра Шубіна,стосовно внесення змін до Регламенту Національної ради та Порядку листування.

 

Прес-служба НТСЕР

http://www.ntser.gov.ua/

 

Коментарі