Яких вітчизняних фахівців найбільше вабить робота за кордоном

Share Button

Як свідчать результати опитування, існує досить стійка частка кандидатів, готових працевлаштуватися в інших країнах – вона становить близько 20%. Тобто кожен п’ятий здобувач розглядає варіант закордонного працевлаштування.

Якщо говорити про п’ятірку професійних сфер-лідерів за кількістю охочих переїхати, лідерів виявилося два – це аграрії і топ-менеджери. Так, незважаючи на зростання і прогрес, агросфера все ще є проблемною, якщо говорити про неї як про сферу праці зі стабільною і регулярною заробітною платою конкурентного рівня. За кордоном зарплати і рівень життя аграріїв перебувають на зовсім іншому рівні, що і привертає інтерес українських фахівців.

Що стосується топ-менеджерів, ринок праці високооплачуваних управлінських вакансій скоротився, і ті кандидати, які вірять, що їх навички можуть бути затребувані в Європі, не проти їх «продати» за кордоном. Тим більше, що заробітні плати топ-менеджерів, «прив’язані» до гривні, в результаті стрибків курсу гривні, неабияк «схудли».

Далі йдуть виробничники, будівельники і робочі спеціальності. Судячи зі спектру вакансій, що пропонуються іноземними роботодавцями на rabota.ua, всі три професійних сфери зможуть легко знайти собі роботу – слюсарів, будівельників і просто різноробочих потребують і Польща, і Чехія, і навіть Канада з Ізраїлем.

Що стосується «аутсайдерів» – патріотами вітчизняного ринку праці стали бухгалтери, страховики та фахівці сфери торгівлі. Якщо говорити про п’ятірку, то туди додаюся ще банки і адміністративний персонал. Незважаючи на складності працевлаштування на ринку фінансових послуг, здобувачі не поспішають їхати.

Джерело: rabota.ua

 

Коментарі