Бізнес в Україні має дати приклад іншим галузям, що можна бути успішним без корупції

Share Button

За словами президента Американської торговельної палати в Україні, якщо в держави з’явиться політична воля до боротьби з корупцією й вона об’єднає свої зусилля із бізнесом у цьому напрямку, то можна не сумніватися, що результат прийде.

Бізнес, у першу чергу іноземний, повинен стати тим флагманом, який би дав приклад іншим галузям, що можна бути успішним без корупції. Таку думку в інтерв’ю «Тижню» висловив президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

«Знаєте, якщо глянути на панораму будь-якого міста, то побачимо, що найвищими зараз є бізнес-центри. Щоправда, в Києві є ще низка високих житлових будинків, але, скажімо, в Лондоні чи Нью-Йорку найвищими є однозначно бізнес-центри. Якщо би ми дивилися на панораму Києва сто років тому, то найвищою, мабуть, була б Софія Київська чи інші церкви. Те саме стосується й інших міст. Що це означає? Якщо раніше церква відповідала за суспільство, то тепер цю роль взяв на себе бізнес. Тобто компанії повинні брати на себе відповідальність – корпоративну, соціальну тощо. І питання боротьби з корупцією не виняток», – сказав він.

За словами Гундера, якщо в держави з’явиться політична воля до боротьби з корупцією й вона об’єднає свої зусилля із бізнесом у цьому напрямку, то можна не сумніватися, що результат прийде.

«Американська торговельна палата також активно бере участь у цьому процесі. Зокрема, ми долучилися до розробки Закону України “Про запобігання корупції” в частині антикорупційних програм юридичних осіб. І готові надалі працювати в цьому напрямку відповідно до власних ресурсів», – повідомив президент Американської торговельної палати в Україні.

Джерело: http://tyzhden.u

Коментарі