ВИКЛИК КРИЗІ

Share Button

Щотижня в Києві закриваються десятки ресторанів. Стрімкий ріст валюти, масове безробіття і як результат – зубожіння населення першим відчув на собі саме ресторанний бізнес. Люди економлять на всьому, тим паче на походах до ресторану. Тим незвичніше сьогодні зустріти заклад, у якому завжди багато відвідувачів. Ми завітали у ресторан «Гольф Стрим», що на проспекті Маяковського, 27/1, де новий керуючий Ольга БАШКОВА розповіла, що спонукало змінити формат і гастрономічну концепцію закладу.

– Пані Ольго, які задачі сьогодні стоять перед Вашим закладом  і перед ресторанним бізнесом  взагалі, та як колектив їх вирішує?

– Тенденції такі, що ресторанна культура українців зростає. Вони подорожують, відвідують закордонні ресторани і вже не сприймають банальності. З іншого боку – їхнє матеріальне становище примушує рахувати гроші, українці не хочуть переплачувати. Тому «на плаву» утримаються лише ті заклади, котрі зможуть поєднати в собі якісну пропозицію і демократичну ціну. «Гольф Стрим» іде саме цим шляхом. Ми зібрали професійну команду на усіх процесах. Наша кухня має найсучасніше обладнання. Не кожен заклад в центрі Києва може таке собі дозволити. Наприклад, м’ясні, рибні страви і деякі овочеві гарніри  ми готуємо в хоспер-печі. Це гриль-піч, яка, на відміну від мангалу, використовується в закритому приміщенні. Продукти готуються на дровах при температурі 350 градусів і мають неймовірні смакові властивості. М’ясо соковите і м’яке, до того ж готується майже вдві12фоточі швидше. При цьому і димок, і скоринка – все як на відкритому вогнищі. Навіть я, вегетаріанка, не можу встояти перед стравами з нашого хоспер-меню. Ми довго шукали шеф-кухаря. Зараз з нами працює Андрій Денисюк. Він – віртуоз з особливим талантом у приготуванні м’яса.

Ред: Знайомимося з Андрієм. Людина – неординарна. Видно одразу.  Шедеври виходять і з-під його рук, вони в нього – й на руках. Буквально. Тату на всю праву руку Андрій зробив на честь народження доньки. Філософія малюнку має японське походження і означає гармонію трьох стихій – води, землі і повітря. Цікавлюся, чи не відобразиться, часом, Андрієве захоплення східною філософією на меню «Гольф Стриму». Ресторан, нагадаю, спеціалізується на європейській кухні, адаптованій під українські традиції і менталітет.

–  (Андрій) Гадаю, японські страви у нас теж з’являться. Українці давно люблять суші. Я теж планую невдовзі урізноманітнити наше європейське меню. Справа лише за одним – наші гості мають цього хотіти, і гостей має бути багато. Оскільки, ми принципово не використовуємо заморожених продуктів – у нас все свіже, тому приготовлене мусить з’їдатися. Отже, будуть гості – будуть суші. Якщо Ви звернули увагу, список наших страв невеликий. Меню не роздуте, і це не випадково. Там, де гостю пропонують все й одразу, якості і користі не чекайте. Тікайте з такого закладу чимдуж. Довгі листи свідчать про те, що використовуються  заморожені продукти, а, можливо, й напівфабрикати.5 фото 1

Ви зібрали у своєму меню популярні європейські страви. Чи можна при такій універсальності залишатись водночас ексклюзивним?
– (Андрій) Можна. Навіть у двох різних хазяйок не буває  двох однакових борщів, тим паче ресторанні страви. Приготування їжі – це натхнення. Буває, щось мене надихне, я творю-творю а через 5 хвилин уже не згадаю, як у мене це вийшло. Традиційні страви теж можна зробити авторськими. Наш салат «Цезар», наприклад, особливий хоча б тим, що ми додаємо перепелині яйця. А куряче філе обсмажуємо у печі хоспер. Взагалі-то для кухаря важливий не рецепт, а емоції, з якими він готує. А ще, як не банально це звучить, – любов до професії. Я готую з 18 років. В 21 уже став шеф-кухарем ресторану. Дома теж сам готую для родини. Мама говорила, що я з дитинства товкся у неї на кухні.

Яку страву з меню можна назвати вибором шеф-кухаря?
– (Андрій) Особливо люблю готувати філе міньйон з голландським соусом у все тому ж хоспері та стейк «Рібай». На перший погляд, нічого складного у шматку підсмаженого м’яса не має. Проте не кожен кухар знає тонкощі його приготування. Все починається ще під час вибору м’яса. Для «Рібаю» відбираємо елітні шматки з бичків породи Ангус. Елітність його в тому, що тварин годують за спеціальним режимом. Кілька місяців – молочна дієта, далі – зернова. Плюс спеціальний режим вигулу. Все для того, щоб м’ясо було жирним і соковитим.

10 фото
Звідки привозять таку сировину?
– (Андрій) Таку породу тепер вирощують і в Україні.

– (Ольга)У нас готують лише чоловіки. Як і годиться. Ще один наш Андрій – новий кондитер. Французький «Фондан» в його виконанні – задоволення просто райське. По-особливому він готує навіть хліб. Його авторський рецепт – бездріжджовий хліб «Деревенский». Наші гості беруть його у нас до свого щоденного столу. Аби спекти цей хліб, хлопці перелопатили дві тони муки. І таки довели випічку до досконалості.

Пані Ольго, як при такому стандарті якості зберегти доступну ціну?
– Прямі поставки і мінімальні накрутки. Сьогодні нам «не до жиру». Йдемо на будь-які поступки: постійні акції, знижки, прибрали обов’язковість так званого «середнього чеку». Можемо організувати бенкет і за 160 гривень на одного гостя і за 400. Імениннику – постійна знижка 20% на замовлення. Основні страви у нас – від 65 гривень. Ціна дійсно – демократична. Ті, хто до нас заходить одного разу, стають нашими завсідниками. Для таких у нас діє бонусна програма. При замовленні на 250 гривень, 5% капає на карту постійного відвідувача. Цими грішми гості можуть розрахуватись наступного разу. Любимо робити й подарунки. Недавній приклад – день святого Валентина. Гостей було надзвичайно багато. І кожен отримав солодкий 6 фото (2)подарунок – імбирне печиво, яке наші кондитери готували навмисно до цього свята. Закохані парочки отримали також від наших партнерів знижку на відеозйомку  майбутнього весілля чи власної «love-story». До 8 Березня – квіти і вино в подарунок усім жінкам. До речі, жіночий день у нас – кожного четверга. Панянки можуть у цей день наспіватись у караоке досхочу. В чоловічі дні, як наприклад, день захисника Вітчизни, чоловіки отримали 20% знижки на алкоголь. На Масляну – з 7 по 13 березня до млинців пригощали чаєм. Незабаром – весільна пора. Молодятам робимо 10% знижку. Наш затишний зал може розмістити весілля на 70 гостей.

Окрім кухні, як урізноманітнили розважальну програму?
– «Гольф Стрим» – це букет емоцій, який отримують наші гості під час візиту. У нас не лише смачно, але й красиво та весело. Ми спілкуємося і драйвуємо разом. Четвер, п’ятниця і субота – у ресторані завжди жива музика. На свята грає саксофон. Серед розваг – тематичні вечірки: латино-американські, біло-чорні, котрі вимагают7 фото (2)ь певного дрес-коду. Якщо гості одягнені відповідно тематиці, то отримують «комплімент» від бармена – бокал вина, чи десерт від кондитера. У програмі вечірок – тематичні танці, стриптиз, фокуси – залежно від свята. Якщо – це «октобер-фест», буде море пива, якщо Хеловін – танець відьом. Після вечірки започатковуємо дискотеки. Працюватимемо до останнього гостя. У «Гольф Стримі» можна замовити якісний кальян, подивитися футбольний матч чи відвідати наші кіновечори. Ми не лише годуємо, а й добре розважаємо.

А що сьогодні святкують кияни? Чи можу ть дозволити собі просто пообідати, зайти на каву?
– Як не дивно, святкують п’ятницю. Закінчення робочого тижня – гарний привід розважитися і розслабитися. Традиційно відзнач ають дні народження, особливо – ювілеї. Поминки – без цього в житті теж не буває. Випускні вечори, зустрічі випускників. Новий рік, День закоханих – популярні свята, на які кияни все ж виділяють і час, і гроші. Заходять9 фото і пообідати. Наші ланчі – це корисні комплекси за 60 гривень. Чому б і не зайти в обідню перерву. «Макдональдс» зараз обходиться дорожче.

Чи буває так, що Ви відмовляєте через зайнятість залів?
– Практично, ні. «Гольф Стрим» – єдиний ресторанний комплекс на Троєщині, де можуть розміститись 300 гостей. У нас – хороше зонування. 9 залів на різних рівнях для будь-якого настрою. Той, хто хоче повеселитися, не заважатиме тому, хто прийшов посумувати, або хоче усамітнитися.  До того ж затишний і сучасний інтер’єр в стилі модерн влаштує найвибагливішого естета. Недарма ж у нашому закладі постійно знімаються вітчизняні серіали і телепрограми. Для прикладу – «Битва екстрасенсів» (телеканал СТБ), серіал «Запитай у осені» (транслюється на «Інтері»).фото

Як Ви вважаєте, що є визначальним для киян при виборі закладу: якість їжі чи комфортний інтер’єр?
– Якість їжі навіть не обговорюється, проте кияни завжди були естетами. Саме коли скрутно і невесело душа прагне затишку і приємних вражень. На інтер’єрі ми не економили. Морська тематика «Гольф Стриму» підтримується в усьому – від сетів на столиках до світильників та ламп, замовлених під кожний куточок. Намагаємось відповідати своїй назві, адже Гольфстрім – це тепла океанічна течія, завдяки якій Європа має комфортний клімат – значно тепліший, аніж в інших країнах тієї ж широти. Наш розважально-ресторанний комплекс «Гольф Стрим» – продовжувач європейської гастрономічної культури. Сьогодні прагнемо визначати погоду і бути лідерами ресторанного ринку нашого району.

 Підготувала  Валентина ГАЛКА

Замовити столик можна за номером:

(067) 234-57-78

фото до кеоментаря Анатолій КарпенкоКОМЕНТАР ЕКСПЕРТА:
Анатолій
КАРПЕНКО, екс-голова постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики, керівник київського представництва Спілки орендарів і підприємців України:

Ресторанний комплекс «Гольф Стрим», який нещодавно відкрило підприємство «Ріелт-Сервіс» на столичній околиці в Деснянському районі, – приклад того, як навіть у кризу ресторанний бізнес може бути успішним і,  водночас, соціально значущим. Тобто, справою, яка головною метою ставить не прибуток за будь-яку ціну, а прибуток, через вирішення якихось соціальних проблем суспільства. Комбінуючи діловий підхід, креативні ноу-хау, підприємство прийняло виклик – створити заклад, котрий об’єднає речі, сьогодні, на жаль, рідко поєднувані: справді якісну кухню, найвищий сервіс обслуговування, дорогий модерновий інтер’єр і все це за доступну ціну. Менеджмент закладу – дуже гнучкий і лояльний до своїх гостей. Він не фокусується виключно на самому собі, а враховує світ навколо себе. Свою ефективність та інноваційність колектив «Гольф Стриму» спрямував на досягнення соціальної місії – покращення якості життя. В результаті деснянці отримали ресторацію люкс-класу, якою можуть скористатися і політик, і бізнесмен, і студент. Подібних закладів нашому місту, вважаю, нині дуже не вистачає.

 

 

Коментарі