Розенко розповів про основні моменти пенсійної реформи

Share Button

До вересня будуть виписані норми, які дозволять Пенсійному фонду перетворитися в більш самостійну фінансову організацію.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко розповів про основні моменти пенсійної реформи.

“Пенсійна реформа буде включати декілька основних і принципових моментів. Перше. Ми повинні говорити про те, що зменшення дефіциту Пенсійного фонду – це не спрощення пенсійних програм, а наповнення і збільшення доходів Пенсійного фонду, розвиток економіки, створення нових робочих місць, детінізація економіки. І друга позиція – це вдосконалення пенсійної системи. Уряд вже вніс в Раду законопроект про запровадження накопичувальної системи, і в тому числі, наведенні порядку в солідарній системі”, – сказав він в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Разом з МВФ, я думаю, що до вересня наше завдання – виписати ті системні заходи, які дозволять Пенсійному фонду України перетворитися в більш самостійну фінансову організацію – не таку залежну від державного бюджету України”, – додав він.

Раніше глава Мінсоцполітики Андрій Рева заявив, що до вересня 2016 року відомство підготує пакет з 4-5 законопроектів, метою яких буде, якщо не повністю покрити, то принаймні максимально зменшити дефіцит Пенсійного фонду, який зараз становить 145 млрд грн.

Коментарі