В Україні сплеск підприємницької активності

Share Button

У кризові часи підприємницька активність традиційно зростає, вважає директор бюро ARTKB Олександр Нестеренко. При цьому він зазначає, що того сплеску активності, що спостерігається в Україні, недостатньо.

Сумарні інвестиції в стартапи в Україні за останні 5 років перевищили 240 млн доларів. Це набагато більше, ніж в інших країнах Східної та Центральної Європи.

У кризові часи підприємницька активність традиційно зростає, зазначив в ефірі радіостанції Голос Столиці директор бюро розробки нових продуктів ARTKB Олександр Нестеренко.

«На ринок потрапляють досить досвідчені фахівці, з хорошою освітою і рівнем знань, які з тієї чи іншої причини залишили роботу на підприємстві. При певному менталітеті вони застосовують свої знання для створення бізнесу. Зараз часи складно назвати стабільними, тому певний сплеск підприємницької діяльності цілком зрозумілий. Хоча його абсолютно недостатньо», – прокоментував Нестеренко.

Раніше в ефірі 106 FM керуючий партнер Консалтингової компанії «Фінансова студія» Євген Невмержицький заявив, що дії влади під час прийняття закону під нового главу ГПУ були проявами корупції в країні.

При цьому на думку члена правління громадської організації «Transparency International Україна» Ярослава Юрчишина реальний рівень корупції в Україні втричі перевищує статистику ГПУ.

Нагадаємо, що боротися з корупцією Україні допоможуть західні партнери. Так, перший Міжнародний форум з повернення виведених з країн активів буде зосереджений на допомозі Україні, Нігерії, Шрі-Ланці та Тунісу. Про це заявив прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. За його словами, глобальний форум з повернення активів відбудеться за підтримки ООН і Світового банку в США вже в наступному році.

 

Джерело: newsradio.com.ua

Коментарі