Рада врегулювала діяльність установи бізнес-омбудсмена

Share Button

Верховна Рада має намір врегулювати діяльність установи бізнес-омбудсмена. Парламентарі 242 голосами у першому читанні ухвалили відповідний законопроект.

Зазначається, що Установа є недержавною неприбутковою організацією, яка сприяє захисту суб’єктів підприємництва під час реалізації ними конституційного права на провадження підприємницької діяльності, а також захисту від корупції та інших форм недобросовісної поведінки у сфері господарювання. Визначається, що установа є незалежною.

Законопроектом встановлюється, що метою діяльності установи бізнес-омбудсмена є сприяння суб’єктам підприємництва у захисті їх права на підприємницьку діяльність, зокрема шляхом внесення подань бізнес-омбудсмена як засобу реагування на випадки недобросовісної поведінки у сфері господарювання, а також сприяння запобіганню корупційним діянням або іншим порушенням законних інтересів суб’єктів підприємництва. Фінансування установи має відбуватися за рахунок міжнародних організацій.

Згідно з законопроектом, бізнес-омбудсмен призначається та звільняється наглядовою радою, до складу якої входять представники Кабміну, міжнародні фінансові установи, організовані представники ділових кіл. На цю посаду може бути призначено як громадянина України, так і іноземця.

Вказаний законопроект входить до переліку зобов’язань України перед МВФ.

Джерело: unn.com.ua

Коментарі