Недержавницька позиція ПАТ “Укрзалізниці”

Share Button

На адресу Спілки орендарів і підприємців України надійшов лист від Публічного акціонерного товариства «Крюківський вагонобудівний завод» стосовно підтримки залізничного сектору та транспортного машинобудування України  та пропозиції  для  включення в план дій Уряду, спрямованих на виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

Спілка орендарів і підприємців України звернулася з відповідним зверненням до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, надавши пропозиції від ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 06.06.2016 № 18994/1/1-10 опрацювання звернення було доручено Публічному акціонерному товариству «Українська залізниця».

Дивує, що чиновники спромоглися лише надати лист-відповідь із загальними красивими словами. При цьому зазначивши, що  “суттєве збільшення обсягів оновлення залізничного рухомого складу з забезпеченням завантаження вітчизняної промислової галузі можливе лише за умови залучення необхідного об’єму інвестицій, забезпечення державної підтримки з питань оновлення пасажирського рухомого складу та приведення до необхідного рівня індексації тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом”.

З цього, на жаль, можна зробити невтішний висновок, що жодних конкретних кроків з поліпшення ситуації у машинобудівній галузі годі і чекати, а пропозиції так і не були враховані, а проблеми залізничного сектору та транспортного машинобудування так і залишаться не вирішиними.

Укрзалізниця_лист_1укрзалызниця_лист_2

Гройсману

Крюк1

крюк2крюк 3крюк 4

Коментарі