Завтра граничний термін подання звіту з єдиного внеску

Share Button

Цього місяця страхувальники – роботодавці вперше подають (за червень 2016 року) оновлений звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (форма №Д4 (місячна). Зміни до Форми звіту та порядку його заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.04.2016 №441, який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 06.05.2016 за №682/28812.

Граничний термін подання такого звіту – 20 липня 2016 року.

Державна фіскальна служба України у листі від 29.06.2016 №23069/7/99-99-08-03-01-17 «Щодо організації роботи при прийманні та обробці звітності з єдиного внеску» повідомила про порядок підготовки та подання Звітів.

Передусім варто пам’ятати, що починаючи з 1 липня 2016 року звіти за звітний період «червень 2016 року» та звіти за наступні звітні періоди 2016 року подаються за новою формою затвердженою відповідно до Порядку та відповідно до затвердженого формату (стандарту). Нові електронні формати Звіту розміщенні на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність»/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення /Реєстр електронних форм податкових документів.

Для подання Звіту в електронному вигляді за новими формами та згідно із затвердженим форматом (стандартом) платникам єдиного внеску у разі відсутності діючого Договору про визнання електронних документів (J/F1391004) з відповідним органом ДФС необхідно його укласти.

Підготувати, заповнити та надіслати Звіт в електронному вигляді за новими формами платник єдиного внеску може і скориставшись електронним сервісом «Електронний кабінет платника» (саbinet.sfs.gov.uа).

Також Державна фіскальна служба України надала відповідні роз’яснення розробникам та користувачам програмних забезпечень по підготовці та поданню звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (http://sfs.gov.ua/anonsi/13581.html) З метою упередження виникнення питань щодо формування Звітів в електронному вигляді та враховуючи особливості заповнення Звітів, поінформовано, як заповнити елемент C_DOC_STAN при формуванні XML-документів Звітів. У разі подання платниками єдиного внеску Звітів з позначками «початкова», «ліквідаційна», «призначення пенсії» позиція 23 в назві XML-документа, яка містить ознаку стану документа (значення елемента C_DOC_STAN) заповнюється фіксованим значенням 1 – звітний документ.

У разі повторного подання таких Звітів до граничного терміну подання позиція 23 в назві XML-документа заповнюється фіксованим значенням 2 – новий звітний документ.

У разі подання Звітів з позначками «скасовуюча», «додаткова» після граничного терміну подання позиція 23 заповнюється фіксованим значенням 3 – уточнюючий документ.

Джерело: www.siogodennya.org.ua

Коментарі