Кращий спосіб збільшити надходження до бюджету – ліквідувати ДФС

Share Button

Експерт Фонду громадської безпеки Юрій Гаврилечко зазначив, що для збільшення податкових і митних надходжень до бюджету необхідно створювати умови для розвитку бізнесу.

Міністр фінансів Олександр Данилюк доручив очільнику Державної фіскальної служби Роману Насірову збільшити податкові та митні надходження до бюджету. При цьому глава фіскальної служби зазначив, що в 2015 році дохідну частину підняли на 25%, а це багато.

За словами Насірова, на будь-яке підняття доходів повинні бути об’єктивні причини – ставки, економічне зростання, інфляція, девальвація. А на сьогоднішній день маємо наступне: план на 25% піднявся, девальвації немає.

Відповідаючи на запитання ведучого радіостанції Голос Столиці про те, за рахунок чого можна підвищити надходження в бюджет, економіст, експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко зазначив, що в першу чергу варто було б ліквідувати ДФС.

«Ну, в першу чергу за рахунок ліквідації самої ДФС. Це як мінімум п’ять-сім мільярдів гривень додасть до бюджету безпосередньо, і ще як мінімум 50-60 мільярдів за рахунок ліквідації корупційних платежів», – стверджує експерт.

Гаврилечко додав, що з огляду на півторамільярдні витрати на утримання антикорупційних органів та відсутність результатів у роботі, їх ліквідація також може поповнити бюджет.

«Інших варіантів збільшення надходжень, відразу, немає. Тому що для того, щоб в країні платилося більше податків, повинні бути створені умови, щоб працював бізнес», – сказав економіст.

Джерело: newsradio.com.ua

Коментарі