Глава МВС Аваков подав заяву на звільнення

Share Button

До Кабінету Міністрів України надійшла заява про звільнення Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за власним бажанням. Про це повідомили в секретаріаті уряду.

“Заява про звільнення Арсена Борисовича дійсно надійшла до уряду, проте прем’єр-міністр ще його не розглянув. Міністр внутрішніх справ просить звільнити його за власним бажанням після закінчення відпустки”, – зазначили в Кабміні.

За офіційною інформацією, підстави для такого рішення Міністра КМУ поки невідомі. Проте, ймовірно, піти у відставку Авакова змусив лист Генеральної прокуратури України.

“Минулого тижня в секретаріат уряду надійшов лист від Генеральної прокуратури України, в якому нас інформували про початок перевірки дотримання вимог законодавства співробітниками міліції, зокрема міністра, при здійсненні своїх повноважень. Зокрема, слідчі ГПУ мають намір перевірити факти перевищення службових повноважень та службового підроблення з боку Міністра внутрішніх справ та його підлеглих, а також факти зловживань при проведенні тендерних закупівель. Крім того, в ГПУ попередили, що найближчим часом почнуться допити слідчих МВС і міністра “, – повідомили в Кабміні.

У Кабміні також додали, що заяву про звільнення Авакова, ймовірно, буде задоволено прем’єр-міністром найближчим часом. Нагадаємо, минулого тижня в МВС спалахнув черговий скандал. Зокрема, ЗМІ повідомили про зникнення з Міністерства 8 мішків бурштинового концентрату, вилучено 3 серпня на державному підприємстві “Укрбурштин”. Загалом співробітники МВС вилучили 104 мішки бурштину та транспортували його до Києва нібито для проведення експертизи. ДП “Укрбурштин” у свою чергу заявив, що вилучення бурштину є незаконним і вони оскаржуватимуть це в судовому порядку. Також, за інфорамції ЗМІ, міністр внутрішніх справ А.Аваков був викритий журналістами на закупівлю рюкзаків для армії за завищеними цінами. Зокрема, рюкзаки для армії закупили через дружину А.Авакова на суму 14,5 млн грн. Крім того, відомство А.Авакова застрахувало нові патрульні машини в страховій компанії, яка позбавлена ліцензії страхування. Зазначене порушення виявили в Нацкомфінпослуг. Як раніше повідомляли ЗМІ, Генеральна прокуратура України також встановить дотримання вимог законодавства Міністром А.Аваковим при формуванні батальйону “Торнадо”. Зокрема, слідчі ГПУ з’ясовують яким чином до лав батальйону потрапили особи, які раніше були неодноразово судимі за зґвалтування і вбивства людей.

Джерело: korupciya.com/

 

 

Коментарі