Хто має право на податкову знижку,чи є обмеження права на її нарахування?

Share Button

Право на податкову знижку виникає за умови здійснених витрат у звітному році і отримання у такому звітному році заробітної плати, з якої утримувався та перераховувався до бюджету податок з доходів фізичних осіб.

При цьому суми витрат мають бути підтверджені відповідними документами. Якщо ж реалізується право на податкову знижку в частині оплати навчання і при цьому студент сам працює та отримує заробітну плату, то право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року має сам студент за умови документального підтвердження понесених ним особисто витрат на навчання.

Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку,а також резиденту – фізичній особі, який через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і офіційно повідомив про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті.

Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право за ним не зберігається.

Коментарі