Бізнес в Україні: чого бояться у суспільстві

Share Button

Тільки 4% українців готові відкрити власний бізнес, не боячись складнощів і перешкод, 25,7% не хочуть починати свою справу, тому що це неможливо з нинішнім рівнем корупції в Україні.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень “Соціс”.

Так, згідно з опитуванням, 14,8% готові відкрити свій бізнес, але не бачать можливості платити всі податки в Україні, 11,4% хочуть відкрити свій бізнес, але бояться бюрократичних перепон, а також 22,2% респондентів хочуть працювати найманими робітниками.

Крім того, при відкритті бізнесу 48,9% українців орієнтувалися б на український ринок, 25,9% – на європейський ринок (більшість з опитаних на заході України), 7,8% – на російський ринок (такі настрої домінують на сході України).

Згідно з опитуванням, 31,3% респондентів звернулися б за стартовим капіталом для відкриття бізнесу до друзів або родичів, взявши у них в борг, 27,6% використовували б власні накопичення, 14,4% взяли б кредит в банку, 11,8% взяли б участь в конкурсах і програмах ЄС.

Опитування було проведено з 18 по 23 серпня 2016 року. Було опитано 1483 респондента по всій території України, за винятком Криму і зони АТО. Максимальна похибка не перевищує 2,6%.

Джерело: businessua.com

Коментарі