Службові перевірки у ДФС: майже півтори сотні звільнень

Share Button

Державна фіскальна служба провела понад 2,2 тис. службових розслідувань, в результаті чого до дисциплінарної відповідальності притягнуто 311 службових осіб та звільнено – 148 осіб.

Про це сказав начальник головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрій Шеремет, повідомляє сайт ДФС

“Для з’ясування причин і обставин вчинення посадовими особами фіскальної служби правопорушень у сфері службової діяльності підрозділами внутрішньої безпеки проведено понад 2,2 тис. службових розслідувань (перевірок). За їх результатами керівникам територіальних органів ДФС направлено 850 подань про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 311 службових осіб,  звільнено – 148», – зазначив Шеремет.

Він також зауважив, що упродовж січня-серпня 2016 року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки розпочато 378 кримінальних проваджень. Це – 90% від загальної кількості розпочатих проваджень всіма правоохоронними органами (420). У 2015 році цей показник дорівнював 85%. Крім того, цьогоріч підрозділами внутрішньої безпеки виявлено 69 фактів одержання працівниками служби неправомірної вигоди та 162 – зловживання владою або службовим становищем з боку працівників органів ДФС. У відомстві зазначають, що до суду з обвинувальним актом направлено 68 кримінальних проваджень.

 

Коментарі