12 звичок вихідного дня від успішних людей

Share Button

Для більшої продуктивності вашого вікенду пропонуємо 12 рекомендацій від бізнесменів, журналістів, телеведучих, підприємців тощо, які досягли висот у житті.

Роберт Ігер – підприємець, CEO компанії The Walt Disney. 
Прокидайтеся рано навіть у вихідні. Успішні люди не валяються в ліжку до обіду в неділю. Як показують дослідження, людський  мозок найкраще працює у перші кілька годин після пробудження, тож нехай ці години будуть рано-вранці.
Бенджамін Франклін – політичний діяч, вчений. 
Франклін радив планувати кожен свій день. Успішні люди знають важливість навіть щоденних цілей, вихідні не виняток. Плануйте час для відновлення сил, але пам`ятайте, що вихідні – це не час для ледарства.
Тімоті Ферріс – письменник, оратор.
У кожен конкретний момент часу займайтеся одним завданням, максимум – двома на день. Це гарантує продуктивність і успішне досягнення мети.
Анна Вінтур – журналіст, головний редактор американського видання журналу VOGUE.
Будьте активними. Головний редактор журналу VOGUE грає в теніс по годині щодня. Успішні люди знають, що важливо тренувати не лише розум, а й тіло – і у вихідні теж.
Стів Джобс – винахідник, підприємець, засновник корпорації Apple.
Розставляйте пріоритети. Вихідні дні теж повинні бути продуктивними, але це не означає, що варто весь час займатися роботою. Проведіть ці дні з родиною чи друзями. Можливо це не принесе наглядних результатів, але точно покращить мотивацію та настрій.
Воррен Баффет – інвестор, підприємець.
Вигадайте собі хобі. Воррен Баффет, наприклад, у вільний час полюбляє грати на укулеле (гавайська гітара). Успішні люди часто ще й цікаві люди. І їхні хобі багато в чому їм допомагають, приміром налагодити нові зв´язки і отримати цікаві можливості для бізнесу.
Опра Уінфрі – актриса, телеведуча.
Залиште собі час для тиші і спокою. Опра рекомендує двічі на день 20 хвилин посидіти у тиші, помедитувати та заспокоїтися. Це сприяє зниженню стресу, поліпшенню продуктивності, підвищенню творчості й гарному настрою. У вихідні ж медитації можна присвятити ще більше часу.
Ренді Цукерберг – бізнес-вумен, засновник та CEO Zuckerberg Media.
Сестра засновника соціальної мережі Facebook як ніхто розуміє, що для сучасної людини вихідні – це час зануритися в світ інтернету, щоб надолужити те, що пропустили протягом тижня. Але натомість вона рекомендує забути про соціальні мережі і не зациклюватися на пропущеному, а радіти тому, що маємо.
Білл Гейтс – засновник корпорації Microsoft.
«Святкувати успіх – це добре, але значно важливіше отримувати уроки з поразок». Як вважає Білл Гейтс, час для роздумів повинен стати щоденною практикою, а вихідні – часом для аналізу подій минулого тижня. Можна навіть завести щоденник для запису усіх думок, а кожних вихідних їх аналізувати.
Річард Бренсон – підприємець, засновник компанії Virgin Group.
Не бійтеся чимось пожертвувати. «Неймовірно, як фокусування на таких речах, як здоров´я, злидні, охорона навколишнього середовища та зміни клімату, можуть допомогти перезарядити ваш мозок», – каже мільярдер. Він вважає, що завжди повинен бути час для допомоги тим, кому пощастило менше, і вихідні – чудова можливість для цього.
Джек Дорсі – підприємець, співзасновник соціальної мережі Twitter та компанії Square.
«У суботу я відпочиваю. Я гуляю пішки. А неділю присвячую роздумам, зворотному зв´язку, плануванню і підготовці до нового тижня», – каже Джек Дорсі.  Він переконаний, що вихідні – нагода для планування нового тижня.
Jay-Z – репер, підприємець.
«Ви можете прагнути досягти успіху, але щоб зробити це, ви не повинні сумніватися. Ви не можете ухилятися. Ви не можете спати. Одне око відкрите, по-справжньому і назавжди», – йдеться в одній з пісень музиканта. Будьте наполегливими та йдіть до своєї мети 24/7.
Джерело: bukvoid.com.ua
Коментарі