Які виклики чекають на український бізнес в найближчі п’ять років

Share Button

 “Під час Форуму нам не вдалося відповісти на питання, де буде Україна буде в рамках 4 промислової революції. Тому зараз говорити про довгострокові перспективи не варто”, —  вважає Володимир Панченко, зауваживши, що кінець неолібералізму принесе свої виклики.

Про це експерт сказав під час підсумкового ток-шоу «Виклики економіки для українського бізнесу в найближчі 5 років» Київського міжнародного економічного форуму, повідомляє кореспондент Соцпорталу.

Проте, стан міністерства економіки України, рівень корупції та відсталість призведе до катастрофічних наслідків ери протекціонізму в Україні, — заявив експерт.

Що хвилює український бізнес? Війна. Не корупція, а саме нестабільність і війна. Крім того загрозою бізнесу в Україні є рейдерство, — вважає економічний редактор «Новое Время».

У той час як основна програма Київського міжнародного економічного форуму присвячена стратегічним питанням, що матимуть середньо- та довгостроковий вплив, варто також розглянути перспективи для українського бізнесу в найближчий час.

Цьому присвячено окрему дискусійну панель.  Дискусія між спікерами та журналістами відбувається у форматі ток-шоу.

Країна, це як велика компанія: ми щось пропонуємо світу, світ щось пропонує нам. Ми не можемо уникнути глобалізації, тому нам потрібно влитися в світові процеси. Ми можемо прокласти собі шлях до реального добробуту, — вважає парламентар Віктор Галасюк.

Журналіст-міжнародник зауважив: Інвестиції стоять на кордоні Україні, але є декілька факторів, чому вони не заходять. Бідність є там, де неорганізовані люди. Ми не пропонуємо інвесторам прозорі правила гри. Ми не створюємо власного продукту, нам нав’язують ринки та імпортно-експортну поведінку — це є найбільші наші проблеми. 

Чи реально Україні взагалі замислюватись про Індустрію 4.0? Які в нас є шанси стати технологічно розвиненою країною? Яку стратегію варто обрати? І до чого слід готуватися українському бізнесу протягом наступних п’яти років? — такі теми піднімали учасники ток-шоу.

socportal.info

Коментарі