Ринок праці: зарплати зросли, але знайти роботу зможуть не всі

Share Button

Найскладніше влаштуватись на роботу жителям Києва та області.

В Україні заробітні плати порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 20–25%, повідомляє портал HeadHunter України.

За даними порталу на середину жовтня, середня заробітна плата в регіонах становить 5-6 тис. грн. У Києві цей показник вищий: 8-9 тис. грн.

Найвищі зарплати пропонують менеджерам вищої ланки та IT-шникам (в середньому 18–20 тис. грн.).

За даними порталу, серед професійних сфер з найнижчою конкуренцією (де найлегше влаштуватись на роботу) на найвищу заробітну плату можуть розраховувати фахівці з продажу та працівники консалтингових агентств (близько 8-9 тис. грн). У половину менше отримують представники робочих спеціальностей.

Найскромніші зарплати у студентів та фахівців без досвіду. Ті, хто перебуває на старті кар’єри, можуть претендувати на 4-5 тис. грн, залежно від сфери діяльності.

Найскладніше за останніх три місяці знайти роботу було жителям Києва та області. Також серед регіонів з найвищою конкуренцією – Суми, Запоріжжя, Дніпропетровськ і Харків. Тут на одне вакантне місце в середньому припадає три-чотири людини. «Залишається критичною ситуація у східних регіонах. Кількість пропозицій роботи тут украй низька. За підсумками кварталу в середньому щомісяця роботодавці розміщували близько 70 вакансій у Луганській області та трохи більше 200 в Донецькій. Відповідно конкуренція становила 12-13 претендентів на одну вакансію», – повідомляє портал.

Джерело: glavcom.ua

Коментарі