Перший «Бізнес-ІнКУБатор» для підприємців зібрав 880 проектів

Share Button

Перший український «Бізнес-ІнКУБатор» для підприємців-початківців за місяць зібрав понад 880 заявок від учасників, які хочуть почати свою справу з нуля або розширити вже існуючий бізнес. Як повідомили в ПриватБанку, який виступив ініціатором проекту, в лістингу ідей для нового бізнесу представлені всі регіони України. При цьому лідирують проекти молодих підприємців з Київської, Дніпропетровської, Одеської, Харківської та Львівської областей.

Найбільше перспектив діяльності свого бізнесу підприємці пов’язують зі сферою послуг – у цьому секторі хотіли б почати свою справу 17% молодих підприємців. На другому місці перспективності малого бізнесу – торгівля. У цій сфері хочуть розвивати свій бізнес 13% претендентів на участь в інкубаторі. Виробництво, ІТ-розробки та громадське харчування займають третю сходинку в рейтингу найбільш перспективних напрямків українського малого бізнесу.

«Наш бізнес-інкубатор викликав великий інтерес у майбутніх підприємців, сьогодні багато людей не просто замислюються про відкриття своєї справи, а й активно вчаться бізнесу, – говорить керівник напряму «Малий і середній бізнес» ПриватБанку Олександр Ніколенко. – Вибираючи фіналістів інкубатора, ми в першу чергу дивимося на можливість створення нових робочих місць і реальність реалізації проекту за півроку».

Двадцять фіналістів проекту отримають можливість навчатися підприємництву та продажам за спеціальною програмою Prometheus, а також підтримку фахівців і бізнес-тренерів з питань організації та планування своєї справи, системи продажів, бухгалтерії та юридичних аспектів. Найуспішніші учасники бізнес-інкубатора отримають фінансову та організаційну підтримку від ПриватБанку. Крім того, для всіх учасників відбіркового туру «ІнКУБатора» на порталі програми kub.pb.ua будуть доступні безкоштовні програми онлайн-навчання з питань ведення бізнесу, підготовлені Prometheus і ПриватБанком.
Приймання заявок у бізнес-інкубатор було розпочато 16 вересня і завершилося 15 жовтня 2016 року. Фіналісти «Бізнес-ІнКУБатора» будуть оголошені 21 жовтня в Києві під час першого бізнес-форуму «Україна – країна підприємців». Для всіх підприємців участь у форумі, який відбудеться 21 жовтня в Києві в КВЦ «Парковий» (Паркова дорога, 16), безкоштовна. Зареєструватися можна на kub.pb.ua/forum.

Джерело: Тижневик “Номер один”

Коментарі