БУДУВАТИ УКРАЇНУ ЯК КРАЇНУ ПІДПРИЄМЦІВ!

Share Button

21 жовтня в Києві відбувся Перший український бізнес-форум «Україна — країна підприємців» для молодих підприємців і тих, хто мріє про власну справу. Організатори — Український союз промисловців і підприємців (УСПП) за підтримки «ПриватБанку» — прагнули надихнути українців на прояв ділової ініціативи та ознайомити з практичними інструментами для створення чи розвитку бізнесу. За попередніми розрахунками, реалізація такої програми дозволить протягом найближчих двох років створити майже 1 млн нових робочих місць.

Перший український бізнес-форум «Україна — країна підприємців» мав на меті дати поштовх розвитку підприємництва. Запрошені представники парламенту, міжнародних фінансових структур високо і позитивно оцінили потенціал і соціальну спрямованість проекту. В ході форуму 400 учасників мали можливість почути конкретні історії від успішних підприємців, а також отримати індивідуальні консультації від спеціалістів із реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу, електронної комерції тощо.

Організатори форуму акцентували увагу на тому, що зараз, як ніколи, треба мати мужність давати чітку діагностику процесам, що відбуваються в світі, який нас оточує, починаючи з конкурентоспроможності економіки і завершуючи якістю життя громадян.

Цьому сприятиме і розвиток соціального діалогу між державою і громадянським суспільством, між владою і бізнесом — продукту українців, які працюють у реальному секторі економіки, створюють робочі місця, сплачують податки та забезпечують діяльність держави.

Акцентувалась увага на тому, що точкою опори, яка здатна кардинально зрушити економіку країни, є насамперед малий і середній бізнес. Адже в світі немає жодного прикладу успішної країни, яка б не мала розвиненого підприємництва і потужного середнього класу. Наявність середнього класу визнається індикатором як рівня розвитку суспільства, так і його реальних перспектив.

Саме середній клас — це ядро громадянського суспільства, це люди, які вміють захищати свої права, котрі за рахунок власного розвитку, праці, таланту створюють робочі місця і разом будують успішну державу та гідне життя на власній землі.

Говорилось, що настав час на ділі підтримати тих, хто має волю і бажання створити власну справу, зробити практичні кроки у подоланні вкрай несприятливого середовища — економічного та управлінського. І тому задля цього розпочинається реалізація програми побудови України як країни підприємців, в якій не потрібно буде протидіяти таким явищам, як корупція, порушення прав підприємництва тощо.

Президент УСПП, екс-прем’єр-міністр України Анатолій Кінах зазначив, що корінь проблеми побачив ще Генрі Форд, який дуже точно підмітив: демократія розпочинається з 15 доларів. Коли людина отримує достойну платню за свою працю, коли перестає боротися за фізичне існування, коли з’являється можливість формувати себе як сучасну самодостатню людину, як патріота своєї держави — з того моменту розквітає країна.

Важливо й те, щоб усі, хто бажає відкрити власну справу, мали доступ до ресурсів. Усього в рамках кредитування «ПриватБанк», який на прохання представників із регіонів зголосився організувати подібні форуми, розраховує залучити 20 млрд грн — саме така сума необхідна, як підрахували фахівці, щоб забезпечити амбітну ціль — створення в стислі строки 1 млн нових робочих місць.

Детальніше з місією банківської установи у цьому проекті можна буде ознайомитись в подальших публікаціях від «ПриватБанку».

Коментарі