Рада схвалила законопроекти щодо залучення кредиту від Угорщини

Share Button

Парламент схвалив проекти законів «Про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги» та «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» Дані законопроекти були розроблені Міністерством фінансів для реалізації міжурядового договору, що був підписаний Прем‘єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Будапешті минулого року, повідомляє Урядовий портал.

У чому суть?

Кабмін погодив проекти законів щодо залучення кредиту з Угорщини у розмірі 50 мільйонів євро. Відповідно до запропонованих змін до Державного бюджету на 2017 рік, планується, що «Укравтодор» буде забезпечувати підготовку та реалізацію відповідних договорів. Обслуговування та погашення залучених кредитних коштів буде здійснюватися за рахунок коштів Державного бюджету України.

Під час голосування у законопроект була внесена правка від народних депутатів, що передбачає утворення комісії Мінфіном для підготовки пропозицій щодо розподілу такої субвенції, до якої увійдуть члени Бюджетного комітету (чисельністю не менше 50% складу). Зауважимо, що ці правки не мають відношення до міжнародної допомоги з розвитку дорожньої інфраструктури.

Що це дає?

Прийняте рішення дасть можливість отримання пільгового фінансування у сумі до 50 мільйонів євро для реалізації інвестиційних проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні – дороги M25 (Петрово – КПП “В. Паладь”), M24 (Мукачево – Берегово), М23 (Берегово – Виноградів – В. Копаня).

Довідка

– 24 листопада 2016 року Уряди України та Угорщини уклали Рамковий договір про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Основними умовами кредитних коштів є:

– загальний розмір – до 50 млн євро,

– термін кредитування – 18,5 років,

– відстрочка платежу за кредитом та процентами за користування – 1,5 року,

– відсотки за користування кредитом – 0%

 

Коментарі