Світовий банк готовий підтримувати Уряд у проведенні реформ

Share Button

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у середу зустрівся із віце-президентами Світового банку Кайлом Пітерсом та Сирілом Мюллером та детально обговорив порядок денний реформ, які проводяться українським Урядом, передає Урядовий портал

Володимир Гройсман високо оцінив рівень співпраці між Україною та Світовим банком, подякував за підтримку у проведенні необхідних перетворень.

«Україна йде шляхом перетворень, реформ і змін. У багатьох секторах ми маємо підтримку експертів Світового банку: від банківської сфери і енергетики – до реформ у соціальній сфері. Мені приємно відзначити, що ми тут достатньо глибоко співпрацюємо, а наш порядок денний – насичений. Беззаперечно, ми надаємо особливого значення співпраці зі Світовим банком і зацікавлені у тому, щоб ефективно продовжувати її і надалі», – підкреслив Глава українського Уряду.

Володимир Гройсман поінформував також керівників Світового банку про першочергові завдання і пріоритети Уряду в реформуванні держави. «Кабінет Міністрів України концентрується над підготовкою і проведенням реформи пенсійної системи, що забезпечить її справедливість, бездефіцитність Пенсійного фонду у середньостроковій перспективі та підвищення пенсій», – зазначив Володимир Гройсман.

«Мене дуже цікавить 2017 рік з точки зору зменшення дефіциту Пенсійного фонду. Це важливо, тому що зміна системи заробітних плат, відрахувань, розширення кола платників і підвищення відповідальності вже дають свої позитивні сигнали. За 2 місяці ми бачимо дуже позитивну динаміку», – наголосив Прем’єр-міністр.

Також на порядку денному Уряду – підготовка і проведення земельної реформи та публічної приватизації, концепція та зміст яких розроблялися за участю та підтримки експертів Світового банку.

У свою чергу віце-президенти банку Кайл Пітерс та Сиріл Мюллер відзначили помітний прогрес, досягнутий українським Урядом впродовж останніх 8 місяців щодо стабілізації економіки, відновлення економічного зростання, підвищенні мінімальної заробітної плати.

Вони також запевнили у готовності Світового банку підтримувати Україну на шляху перетворень.

«Ми готові продовжувати нашу співпрацю, спрямовану на підтримку реформ, які проводяться українським Урядом, а також розглянути можливість започаткування нових цільових програм фінансової підтримки України», – сказав Віце-президент Світового банку Кайл Пітерс.

Коментарі