Торговельні точки на ринку звільняються від податку на нерухомість лише, якщо їхня площа не перевищує 30 кв. м

Share Button

Норма про виключення із об’єкта оподаткування податком на нерухомість об’єктів нежитлової нерухомості у межах території ринків може бути поширеною на об’єкти нежитлової нерухомості – елементи торгової мережі ринку, площа яких не перевищує площу малої архітектурної форми 30 кв. метрів.

Ситуація: Товариство до березня 2017 року володіло на центральному міському ринку об’єктом нежитлової нерухомості загальною площею 93,4 кв. метра.

На його думку, що на таке майно поширюється норма пп. “е” пп. 266.2.2 ПКУ щодо виключення із об’єкта оподаткування об’єктів нежитлової нерухомості, які використовуються суб’єктами господарювання малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність в малих архітектурних формах та на ринках.

Чи повинно було Товариство сплачувати податок на нерухомість за цей об’єкт нежитлової нерухомості до березня 2017 року?

На це питання податківці відповіли в індивідуальній податковій консультації від 16.05.2017 р. №210/6/99-99-12-02-03-15/ІПК.

Зазначено, що термін “мала архітектурна форма” обмежує застосування податкової пільги об’єктами нежитлової нерухомості, площею 30 кв. м. А отже, зважаючи на приписи пп. 4.1.2 ПКУ, норма про виключення із об’єкта оподаткування податком на нерухомість об’єктів нежитлової нерухомості у межах території ринків може бути поширеною на об’єкти нежитлової нерухомості – елементи торгової мережі ринку, площа яких не перевищує площу малої архітектурної форми – 30 квадратних метрів.

Джерело: https://news.dtkt.ua

Коментарі