Договори з банками в Україні дозволять укладати в онлайні

Share Button

Національний банк України (НБУ) пропонує вдосконалити порядок відкриття, використання і залучення коштів на рахунки клієнтів банків, а також здійснення безготівкових розрахунків. Відповідний проект постанови розроблено у зв’язку зі змінами в законодавстві.

Так, НБУ пропонує:

– скасувати обов’язкове використання підприємством печаток на документах (у тому числі на розрахункових документах);

– дозволити укладання договорів про відкриття банківського рахунку та банківського вкладу в електронній формі, зокрема, шляхом приєднання клієнта до публічної пропозиції укладення договору.

Також НБУ пропонує надати клієнтам, які вже мають рахунки в банку, право на відкриття деяких рахунків в цій фінустанові без особистої присутності, шляхом подання документів за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем; поступку права вимоги за договором банківського вкладу.

Проект постанови визначає порядок відкриття та використання поточних рахунків фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена; порядок відкриття фізособами-підприємцями поточних рахунків фізичним особам для здійснення деяких видів виплат заробітної плати та прирівняних до неї платежів; удосконалює режим функціонування поточних рахунків клієнтів, зокрема режим, пов’язаний з відрядженням.

Джерело: http://ukr.segodnya.ua

Коментарі