ДФС та Асоціація платників податків України підписали меморандум про партнерство та співробітництво

Share Button

         Державна фіскальна служба України співпрацюватиме з Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України» у напрямі подальшої розбудови конструктивної взаємодії влади та громадськості, створення сприятливих умов для розвитку підприємництва в Україні, посилення ролі громадянського суспільства у реалізації державної політики у сфері проведення економічних реформ.

Про це йдеться у меморандумі, підписаному сьогодні, 29 червня, в.о. Голови ДФС Мирославом Проданом та президентом ВГО «Асоціація платників податків України» Гріголом Катамадзе.

«Сьогодні ДФС відчуває дієву підтримку бізнесу в своєму намаганні здійснити справді якісну, системну реформу. Нами будуть використані всі можливості, щоб почути представників бізнесу та громадськості, а також донести своє бачення, свою позицію до платників через Асоціацію», – зазначив Мирослав Продан.

Меморандумом, зокрема, передбачається проведення спільної роботи ДФС та ВГО АППУ щодо удосконалення податкового і митного законодавства. Асоціація здійснюватиме експертизу проектів регуляторних актів, головним розробником яких є ДФС, та надаватиме фіскальній службі свої пропозиції.

«Завдяки підписаному Меморандуму наші відносини стануть більш зрозумілими та конструктивними. Я радий тому, що асоціації самі виходять з ініціативою боротьби із зловживаннями у податковій і митній сферах. Вони виступають партнерами ДФС у цьому питанні», – наголосив Мирослав Продан.

Очільник ДФС також розповів про основні кроки, які здійснює фіскальна служба у напрямі покращення інвестиційного клімату в Україні. Так, з 1 липня 2017 року у штатному режимі почне працювати електронна система управління ризиками при адмініструванні ПДВ, яка дозволить вирішити питання з так званим «пересортом».

Також Мирослав Продан звернув увагу присутніх на функціонування  Електронного кабінету платника, який стає дедалі популярнішим. Завдяки цьому сервісу платники мають змогу отримати он-лайн послуги, які надає ДФС, у зручний час без контакту з посадовцями. Планується, що до кінця року Електронний кабінет платника буде надавати весь спектр адміністративних послуг фіскальної служби, що, на думку в.о. Голови ДФС, знизить корупційну складову у відносинах з платниками податків і покращить рівень обслуговування.

Серед досягнень очільник ДФС також відзначив рекордні надходження з податку на прибуток у І кварталі поточного року та стабільність у відшкодуванні ПДВ.

 

sfs.gov.ua

Коментарі