У Києві ввели нові правила торгівлі на ринках

Share Button

У Київський міський раді затвердили нові правила, що стосуються організації торгівлі на ринках. Є ряд нововведень, котрих не було в старих правилах.

Відтепер територія ринку повинна являти собою ділянку землі, відокремлену та відгороджену від проїжджої частини, житлового та комунального секторів.

Зокрема, повинні бути обладнані запасні входи і виходи, зроблено штучне освітлення території ринку. На ній повинні бути телефонний зв’язок, електропостачання та водовідведення. Обов’язковими також є туалет і місця для сміття.

Окремо мають бути обладнані зони з продажу продуктів різних категорій. На вимогу покупця продавець зобов’язаний надати висновок лабораторної експертизи про відповідність продукції рослинного і тваринного походження санітарним нормам.

Також на вимогу покупця повинен бути виданий розрахунковий документ встановленої форми, що підтверджує факт покупки з відміткою дати і зазначенням суб’єкта господарювання. Обов’язково повинна бути вказана ціна на товар.

Також зазначається, що на ринках заборонено продавати зброю, армійське спорядження, а також тканини для їх виробництва. Також під заборону потрапили інші товари військового асортименту, паливо, газ, піротехніка і вибухові речовини.

Нагадаємо, що 3 липня в Дарницькому районі столиці сталася масштабна пожежа на ринку на вул. Декабристів, 5. Пожежники, які прибули на місце події встановили, що загоряння виникло в одному павільйоні по продажу дитячого взуття, потім вогонь перекинувся на павільйон по продажу косметичних товарів і павільйон-кафе.

 

https://narodna-pravda.ua.

 

Коментарі