Європейський Союз скасував мито на українське взуття

Share Button

Європейський Союз встановив нульове мито на українське взуття.
Про це повідомила заступник міністра з економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.  За її словами, в межах квот товари ділять на дві групи.

Перша група – це товари, де мито незначне, де платять 5% – 14% мита і товар буде залишатися конкурентним на ринку ЄС. До таких товарів відноситься мед, через те, що він є конкурентний і на ринку ЄС.

Друга група – це товари де ЄС знизила ввізне мито до нуля. Україні знизили мито не тільки на сільськогосподарські продукти, а й на ряд промислових товарів, зокрема, українські виробники отримали зниження європейських мит до нуля на взуття.

Українське взуття зараз досить конкурентне і ми бачимо те, що українська легка промисловість показує середньо високі показники приросту. Звичайно, значну частину ми зараз шиємо по давальницькій сировині, коли ми фактично шиємо на замовлення іноземних брендів, – розповіла Микольська.

Але все більше українських компаній також починають шити те, що називається private lable. Фактично нам дають замовлення, як повинен виглядати товар, а вже українська компанія сама купує сировину, фурнітуру, шиє на території України і далі постачає на ринок ЄС, – повідомила вона.

За словами Микольської, Євросоюз надав Україні додаткові квоти на зернові, оброблені томати, виноградний сік. Також передбачена прискорена лібералізація торгівлі деякими промисловими товарами: мідними і алюмінієвими виробами, рідкокристалічними екранами.

 

http://expres.ua.

Коментарі