Щоб призначити субсидію з 1 жовтня – братимуть доходи за перше півріччя

Share Button

Відповідно до внесених раніше змін, тепер сукупний дохід сім’ї розраховується за два квартали перед місяцем звернення за субсидією.

Тобто на опалювальний період – з 1 жовтня враховуватимуть доходи мешканців за перше півріччя 2017 року. На неопалювальний період – з 1 травня, враховуватиметься сукупний дохід за друге півріччя 2017 року. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

«Можемо прогнозувати, що такі зміни є позитивними для мешканців, оскільки вони будуть відображати реальний стан справ. Бо раніше ми брали доходи за попередній календарний рік, і за цей час могло багато змінитися. Наприклад, хтось минулий рік працював, а зараз ні, або навпаки. Тому це буде правильно. Також варто нагадати, що у травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій, бо Фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за I квартал цього року», – зазначають в управлінні соціального захисту ЛМР.

Зазначимо, що для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, опалювальний період розраховується з 15 жовтня по 15 квітня включно. Для тих, які мають центральне опалення, керуватимуться розпорядженням міського голови про початок/закінчення опалювального періоду.

Також тепер субсидія може призначатися лише або за місцем фактичного проживання, або за місцем реєстрації особи, і тепер це буде чітко відслідковуватись. Окрім того, тепер не впливає на припинення призначення субсидії заборгованість до 340 грн., тобто 20 неоподаткованих мінімумів. Відтак, такі сім’ї матимуть право на призначення субсидії на наступний період.

Нагадаємо також, що з 1 жовтня 2017 року діють нові соціальні нормативи на газ:

– за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання – 3,4 куб. метра на одну особу на місяць (було 4,4 куб. метрів);

– за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 5,4 куб. метра на одну особу на місяць (було 7,1 куб. метрів);

– за наявності газової плити та газового водонагрівача – 10,5 куб. метрів на одну особу на місяць (було 14 куб. метрів).

Норми споживання електроенергії залишаються незмінними.

 

https://www.032.ua/news/1814655