Жовтневі рекорди митниці – найбільші суми надходжень митних платежів та відрахувань на ремонт доріг

Share Button

Митниці Державної фіскальної служби України доводять ефективність своєї роботи. Вперше митні відрахування перетнули історичний бар’єр – понад 30 млрд. грн. перераховано у державний бюджет у жовтні. Це на 5,3 млрд. грн. більше, ніж було заплановано у бюджетному розписі та на 37,3% більше, ніж склали показники жовтня минулого року.

Середньоденні відрахування перевищують 1,43 млрд. грн. У порівнянні з відповідним періодом 2016 року цей показник збільшився на 31%.

За січень-жовтень було перераховано 253,62 млрд. грн., що перевищує заплановані показники на 12%. Додатково бюджет отримав понад 27 млрд. грн. Фактичні надходження у порівнянні з 10 місяцями 2016 року зросли майже на 65 млрд. грн. Це дає можливість ДФС виконати свої зобов’язання по фінансуванню ремонту та реконструкції дорожньої інфраструктури.

У рамках експерименту з початку року митницями вже перераховано 10,2 млрд. грн. Тільки у жовтні на ремонт доріг у регіонах має бути спрямовано 1,86 млрд. грн., що є ще одним рекордним відрахуванням за 10 місяців. До цього найбільша сума складала 1,83 млрд. грн., яка була перерахована у травні.

Крім того, Одеська митниця ДФС вже у середині жовтня виконала річний план. При річному індикативному показнику у 16,6 млрд. грн., 18 жовтня одеські митники перерахували 16,7 млрд. грн. На 1 листопада обсяг перерахованих митних платежів склав 17,54 млрд. грн., тобто річний індикатив перевиконаний на 5%, що є прецедентом за останні роки.

За прогнозами керівника Одеської митниці Олександра Власова, при поточній динаміці до кінця року обсяг відрахувань може скласти додатково ще 4 млрд. грн. А отже в бюджет буде перераховано понад 20 млрд. грн.

«Не дивлячись на щоденну критику політиканів та ділків, які роками паразитували на державному бюджеті, ми продовжуємо сумлінно виконувати свою роботу. І про це свідчать результати роботи і вони не голослівні, це не популістські заяви критиканів в пресі, які й близько не розуміють, в яких умовах працює митниця. Тому я роблю наголос на результатах, а наш акцент – на створенні сприятливих, комфортних умов для чесного бізнесу», – наголосив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.

За його словами, сьогодні в ДФС налаштовані на конструктив з бізнесом. Змінено підходи у роботі митниці, основний акцент зроблено на аналітику та активне використання системи управління ризиками. Більше того, незабаром пункти пропуску будуть облаштовані сучасними засобами контролю, над закупівлями яких сьогодні працює ДФС. Це дозволить упередити незаконне переміщення товарів, що відповідно позначиться і на сплаті митних платежів до бюджету.

«Дискомфорт відчувають лише контрабандисти та мінімізатори. ДФС перекриває кисень ділкам, які звикли паразитувати на бюджеті, фірмам, діяльність яких – лише схемні послуги, а не виробництво і робота на благо економіки України. Тому така ДФС заважає, але це тільки початок», – наголосив Мирослав Продан.

Коментарі