Відстрочка сплати ПДВ для українських виробників

Share Button

Велику вдячність Кабінету Міністрів України і Верховній Раді, зокрема голові Комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва Віктору Галасюку, висловлює Спілка орендарів та підприємців України за нещодавно схвалений законопроект, яким передбачається річна відстрочка національному товаровиробнику зі сплати ПДВ на технологічне обладнання для промисловості.

Ця проблема була озвучена на Х-ому Об’єднаному з’їзді  Спілки орендарів та підприємців України та Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки України делегатом від ПАТ  “Електрон”, та знайшла відповідне відображення в Резолюції з’їзду, в якій йшлося:

“Делегати Х об’єднаного з’їзду Спілки орендарів і підприємців України та Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки України вважають за необхідне: 

  1. Для налагодження взаємної довіри між владою та бізнесом – звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією:…

4.4. Звільнення на 10 років від сплати ввізного мита та ПДВ високотехнологічного обладнання та обладнання для виробничих ліній, що імпортується українськими підприємствами для виробництва стратегічних товарів за умови відсутності в країні виробництва його аналогів. Альтернативний варіант: зниження розміру відповідних платежів з наданням податкової розстрочки терміном до 3-х років”.

Президент Спілки орендарів та підприємців України Віктор Хмільовський вважає це першим кроком у мотивації внутрішнього інвестора до відродження промисловості і початком життя української економіки без залучення іноземних кредитів, за які доведеться розплачуватися не лише дітям, а й внукам та правнукам сучасників.

Коментарі