Кому з підприємців доведеться «розпрощатися зі спрощенкою»

Share Button

ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує платникам податків, які обрали спрощену систему оподаткування,  про дію Закону України від 21.12.2016 року № 1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні».

В абзаці 8 пп.292.2.3 статті 292 ПКУ міститься норма щодо неможливості перебування на спрощеній системі оподаткування тих платників, які на кожне перше число місяця протягом 2-х послідовних кварталів мають податковий борг зі сплати податків та зборів.

Такі платники мають здійснити перехід зі спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування в останній день другого із двох послідовних кварталів в яких за платником рахувався податковий борг.

Якщо платник податків не здійснить такий перехід самостійно, контролюючий орган  має право виключити його з реєстру платників єдиного податку. Разом з тим, ДФС України звертає увагу, що підлягає виключенню з реєстру платник, який допустив наявність податкового боргу не як фізична особа, а саме як суб‘єкт підприємницької діяльності.

Коментарі