Про склад ГР ФСС з уст Редакційного ПАЦЮКА

Share Button

Ще одна новина, що надійшла на пошту до Редакційного ПАЦЮКА, зацікавила малого не на жарт. Кусав собі язика, та прикусити так і не зміг, бо завдання в нього нелегке – відстоювати законне право кожного громадянина на інформацію, закріплене 34 ст. Конституції України.

Тож перейдемо до справи. Громадську раду Фонду соціального страхування України сформовано. Як повідомляє листом ГР ФССУ, установчі збори для формування складу відбулись 1 лютого 2018 року. За результатами рейтингового голосування було обрано 21 представник інститутів громадянського суспільства. Участь в установчих зборах взяли 50 делегатів від всеукраїнських громадських організацій, всеукраїнських профспілок і всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців.

Як зазначено в листі, кворум правомочності засідання, відповідно до затвердженого Порядку проведення установчих зборів, становив не менш ніж 21 учасник установчих зборів і був забезпечений.

Все це начебто на виконання Постанови Кабміну від 05.09.2015 №555 «Деякі питання здійснення контролю за діяльністю Фонду соціального страхування», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та з метою забезпечення ефективного громадського контролю за роботою ФССУ.

І от найцікавіше – список тих, хто увійшов до складу Громадської ради Фонду соціального страхування.

1Бабич Віталій ВікторовичУкраїнська професійна спілка працівників річкового транспорту
2Бобков Олександр ОлексійовичНезалежна профспілка гірників України
3Вознюк Лідія ІванівнаПрофесійна спілка працівників державних установ
4Гербеда Віктор ВолодимировичВсеукраїнська незалежна професійна спілка працівників транспорту
5Горюн Тетяна МихайлівнаФедерація профспілок України
6Грінченко Руслан МихайловичВсеукраїнська професійна спілка
«Столиця – Регіони»
7Доротич Сергій ІвановичВсеукраїнська громадська організація «Союз захисту підприємництва»
8Дьяконов Сергій ЄвгеновичКонфедерація вільних профспілок України
9Землянська Наталія ГеннадіївнаВсеукраїнська професійна спілка виробничників і підприємців
10Кива Ілля ВолодимировичГромадська організація «Всеукраїнський союз ветеранів АТО»
11Крисюк Олександр ОлексійовичУкраїнська Федерація профспілкових організацій – профспілка працівників підприємств з іноземними інвестиціями, господарських товариств, організацій та установ
12Лисенко Олександр ПетровичВсеукраїнська громадська організація «Зелена варта»
13Мотін Федір ОлександровичГромадська спілка «Всеукраїнський громадський рух «Лівий берег»
14Назаренко Богдан СтаніславовичГромадська організація «Спілка орендарів та підприємців України»
15Павленко Анатолій МикитовичВсеукраїнська молодіжна громадська організація «Асоціація трудових об’єднань молоді України»
16Петров Михайло МиколайовичПрофспілка працівників рибного господарства України
17Петровський Володимир БорисовичГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»
18Рябко Олександр ІвановичПрофспілка трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України
19Сіпєєв Валерій ІвановичПрофспілка працівників атомної енергетики та промисловості України
20Стародуб Микола МихайловичПрофесійна спілка працівників зв’язку України
21Циганок Вадим ЛеонідовичПрофспілка працівників фізичної культури та спорту

З неофіційних джерел Пацюку стало відомо, що дехто з опонентів формування нової ГР ФССУ прагнув теж увійти до її складу. Тож виникає здивування стосовно звинувачень виконавчої дирекції ФССУ щодо нелегітимності невизнання нею результатів осіннього складу. Та це вже не Пацюча справа виносити вердикти. Маємо надію, що це зроблять ті, кому належить це зробити.

Якщо щиро, то дивує домінування представників під профспілок, і, власне, – відсутність представників від роботодавців. Але можливо йдеться про соцстрахування застрахованих осіб. То й профспілки мають перейматися захистом інтересів найманих працівників, хоча бюджет Фонду наповнюють ексклюзивно роботодавці у вигляді соцвнеску. Дилема.

На завершення: дуже прикро, що на останньому етапі Віктор Хмільовський вийшов з гри. Ми намагатимемось з’ясувати мотиви такого рішення, що було прийняте ним майже в останню хвилину. Але здоров’я йому бажаємо!

Коментарі