Кабмін дозволив розстрочку сплати ПДВ на ввезення обладнання для українських підприємств

Share Button

7 лютого на засіданні Уряд схвалив рішення щодо надання розстрочення сплати податку на додану вартість на ввезення обладнання для власного виробництва на території України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, головна мета цього рішення — створити сприятливі умови для оновлення основних фондів українських підприємств.

Зокрема, проект передбачає:

— встановлення порядку надання розстрочення сплати податку на додану вартість під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва;

— отримання права платників податків на розстрочення сплати ПДВ на термін, зазначений у заяві платника податку. Проте це може бути не більше 24 місяців без нарахування процентів та штрафів, визначених Податковим кодексом.

Що це дає?

  •  збільшення виробництва на підприємствах;
  •  створення нових робочих місць;
  •  збільшення продуктивності праці.

«Ми пропонуємо стимулювати завезення сучасного обладнання для оновлення основних фондів українських підприємств шляхом надання розстрочки на сплату ПДВ терміном до 24 місяців. Ми вважаємо, що це збільшить продуктивність праці та прибутковість. Також це дозволить створити нові робочі місця», — зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Коментарі