Припинено економічне співробітництво між Україною та РФ

Share Button

Уряд підтримав пропозицію Мінекономрозвитку України про припинення дії Програми економічного співробітництва між Україною та Російською Федерацією на 2011-2020 рр.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

Припинення урядом дії Програми є частиною комплексу заходів, спрямованих на протидію агресії з боку РФ у загальнополітичному контексті та в торговельно-економічній сфері зокрема.

Дії Росії щодо України протягом останніх років суперечать заявленим у цій Програмі цілям розвитку співробітництва між країнами.

Зазначається, що з 2015 року РФ послідовно здійснює торговельну і транзитну агресію щодо нашої країни, а саме:

  • одностороннє припинення Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД для України, у зв’язку з чим до товарів походженням з України застосовується ввізне мито у розмірі ставок Єдиного митного тарифу ЄАЕС;
  • заборона на імпорт для деяких видів сільськогосподарської продукції, сировини і продуктів харчування, у тому числі походженням з України;
  • фактичне блокування транзиту вітчизняних товарів територією РФ.

Питання щодо зупинення дії Програми економічного співробітництва підтримане на засіданні 28 грудня 2017 року членами Робочої групи з моніторингу торговельних відносин із РФ, створеної при Раді з міжнародної торгівлі.

 

Коментарі