Змінено процедуру оформлення товарів на митниці

Share Button

Міністерство фінансів України оновило перелік документів, необхідних для завершення держконтролю в межах удосконалення механізму “єдиного вікна” на митниці.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, відповідний наказ № 368 був підписаний 16 березня.

Зміни вносяться до переліку документів, які необхідно подати  контролюючому органу для завершення відповідного виду держконтролю – санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного чи радіологічного.

Щодо товарів, які є небезпечними вантажами, скорочено кількість документів з 10-11 до 2-3, у разі якщо підприємством дано згоду на передачу контролюючому органу відомостей, зазначених у попередній або періодичній митній декларації (крім відомостей про вартість товарів).

Також серед нововведень –  диференціація переліку документів за напрямками переміщення товарів на ввезення, вивезення, транзит.

Крім того, зазначено підстави для необхідності надання контролюючому органу певного документа (посилання на певний закон, постанова уряду, наказ відповідного міністерства) та скорочено перелік документів, які необхідно подати для завершення екологічного контролю.

Як зазначають в Мінфіні, новий наказ спрощує ведення зовнішньоекономічної діяльності та прискорює процес взаємодії підприємств і органів держвлади, що здійснюють ті чи інші види державного контролю.

 

Коментарі