Огляд законодавчих змін з 18 по 23 червня 2018 року

Share Button

Незнання нормативних актів не звільняє від відповідальності. Для уникнення порушень пропонуємо вам ознайомитись з оглядом змін у законодавстві протягом 18-23 червня 2018 року.

1. Змінюються реквізити для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів

Внесено зміни до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України.

2. Субсидії по-новому: Кабмін готує нововведення для українців

Відповідно до нової постанови про субсидії в Україні, субсидіанти, які проживають у багатоквартирних будинках з централізованим опаленням, будуть виділені в окрему категорію, щоб гроші їм були зараховані безготівково, на картку.

3. Законопроект про відмову від послуги теплопостачання

у законопроекті, згідно з чинним законодавством особа, яка тимчасово не проживає у квартирі, сьогодні має можливість припинити споживання електричної енергії, газу та води, проте, вона надалі зобов’язана здійснювати оплату теплової енергії, якою не користується.

4. Нацполіція отримала контроль над митниками

Поліцейські мають право цілодобово перебувати у зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в інших місцях митної території України, в яких органи Державної фіскальної служби (ДФС) здійснюють митні формальності, з метою виявлення фактів порушення митних правил.

5. Запровадження другого рівня пенсійної системи

Проектом регуляторного акта пропонується визначити перелік відомостей про стан індивідуального пенсійного рахунку застрахованої особи в недержавному пенсійному фонді, перелік інформації, якою обмінюються ПФУ та адміністратори недержавних пенсійних фондів.

6. Рада ухвалила закон про валюту

Закон знімає будь-які обмеження на проведення валютних операцій, за винятком кризових ситуацій. Українці також зможуть інвестувати гроші за кордон без отримання індивідуальних валютних ліцензій, які вимагалися раніше. Закон також знімає валютний контроль для операцій до 150 тис. грн. Раніше під контроль підпадали всі валютні операції. Також документом скасовується обмеження щодо терміну для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів (раніше – до 180 днів) і покарання за порушення термінів закриття контрактів.

7. НБУ вирішив допомогти банкам захистити інформацію

Проектом, зокрема, врегульовано використання програмно-апаратного модуля генерації ключів і передбачено застосування як носіїв ключів криптографічного захисту інформації Національного банку виключно захищених носіїв інформації. Це дозволить оптимізувати та осучаснити норми правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації НБУ (зокрема, в частині ведення діловодства, обладнання приміщень технічними засобами охорони і т.п.), а також знизити ризики інформаційної безпеки при управлінні ключовими даними в банках і небанківських установах, які використовують засоби захисту інформації НБУ.

За матеріалами Uteka.ua

Коментарі