Розмір виплат за лікарняними і допомоги по вагітності та пологах зріс

Share Button

Середньоденний розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності за результатами І півріччя 2018 року зріс на 34% порівняно з тим же періодом 2017 року. Сума середньоденної виплати допомоги по вагітності та пологах зросла на 28,6%. Зазначені виплати здійснюються Фондом соціального страхування України працевлаштованим особам у разі настання страхового випадку.

Зростання розмірів матеріального забезпечення, що надається за рахунок коштів Фонду, пов’язано зі зростанням мінімальної заробітної плати, а також загальним зростанням фонду оплати праці по країні.

Допомога по вагітності та пологах надається у розмірі 100% середньої заробітної плати застрахованої особи. Розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності залежить від тривалості страхового стажу та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).

Нагадаємо, допомогу по тимчасовій втраті працездатності, допомогу по вагітності та пологах і на поховання за даними перших шести місяців 2018 року було профінансовано Фондом соціального страхування України для 1 млн 658 тис. осіб. Загальна сума видатків склала 5,98 млрд грн.

За матеріалами ФСС

Коментарі