Столична служба зайнятості пропонує безробітним записувати відеорезюме

Share Button

За останні два роки Київський міський центр зайнятості записав близько 600 відеорезюме для безробітних, що значно спростило пошук роботи.

“Відеорезюме пропонується усім охочим, які звертаються до служби зайнятості, зокрема безробітним. Вони можуть записати відео самостійно або за допомогою консультанта”, – розповіла начальник відділу організації профорієнтації Київського міського центру зайнятості Інна М’якота.

Окрім цього, фахівці проводять з безробітними консультації та пояснюють, як краще та правильно оформити таке резюме. Для того, щоб зекономити час для роботодавця всі резюме розміщують за блоками та систематизують.

“Також є окрема база відеорезюме, яка розміщується виключно у службі зайнятості, наприклад, коли людина не хоче розміщувати свої дані на загальний огляд, тоді тільки роботодавець має доступ до цієї бази”, – зауважила М’якота.

Чиновниця запевняє, що нині служба зайнятості постійно модернізується та використовує в роботі сучасні електронні сервіси.

Зокрема в роботу запустили новий web-сайт, де можна швидко і зручно знайти вакансію чи резюме та запровадили “Персональний кабінет”. Він дає змогу:

  • ознайомитися з актуальними вакансіями від роботодавців;
  • створити власне резюме;
  • скористатися сервісами з профорієнтації;
  • ознайомитись з інформацією про тимчасову зайнятість;
  • переглянути інформацію щодо започаткування підприємницької діяльності та дізнатися про можливість професійного навчання.

Зазначимо, що за даними Держстатистики, у ІІ кварталі 2018 року рівень безробіття серед населення віком від 15 до 70 років зменшився до 8,3% порівняно із таким же періодом минулого року.

Зокрема кількість людей віком від 15 до 70 років, які мають роботу, в ІІ кварталі 2018 року становила 16,5 мільйонів людей, а кількість безробітних відповідного віку – 1,5 мільйона осіб.

За матеріалами Київського міського центру зайнятості

Коментарі