14 листопада 2018 року має відбутися Форум громадянського суспільства

Share Button
Відповідно до статті 299 “Інститути громадянського суспільства” глави 13 “Торгівля та сталий розвиток” Угоди про асоціацію між Україною та ЄС щороку проводиться Форум громадянського суспільства. Цьогоріч Форум має відбутися 14 листопада 2018 року у м. Києві, на якому зустрінуться Дорадчі групи як зі сторони України, так і зі сторони ЄС. 

На Форумі засідають члени кожної Дорадчої групи з питань сталого розвитку (української та ЄСівської).
Загальний список незалежних громадських організацій, які утворюють склад Дорадчої групи з питань сталого розвитку, був схвалений Радою 26 жовтня 2018 року в м. Київ. Це:
  • Асоціація “Транспортні, експедиторські та логістичні організації в Україні “Укрзовніштранс”;
  • Всеукраїнська громадська організація “Жива планета”;
  • Всеукраїнська громадська організація “Українська аграрна конфедерація”;
  • Громадська організація “Бюро соціальних та політичних розробок”;
  • Громадська організація “Інститут зеленої економіки”;
  • Громадська організація “Ресурсно-аналітичний центр “Суспільство і довкілля”;
  • Громадська організація “Спілка орендарів і підприємців України”;
  • Громадська організація “Центр громадського представництва “Життя”;
  • Міжнародна благодійна організація “Інформаційний центр “Зелене досьє”;
  • Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України;
  • Торгово-промислова палата України;
  • Федерація професійних спілок працівників малого та середнього підприємництва України;
  • Федерація роботодавців України;
  • Херсонська обласна громадська організація “Регіональна рада підприємців”.

У зв’язку із цим, інформуємо про такі елементи, що потребують уваги та активності зі сторони української Дорадчої групи.

І. До Форуму українська Дорадча група має організувати себе та провести щонайменше одне засідання. З метою формування власного складу та започаткування своєї роботи пропонується, щоб було проведено інавгураційне засідання Дорадчої групи, під час якого мають бути схвалені правила процедур та склад, а також визначено голову та секретаря (контактну особу).

ІІ. Цього року Україна є приймаючою стороною як Підкомітету Україна – ЄС з питань торгівлі та сталого розвитку, так і Форуму громадянського суспільства. На засіданні Підкомітету зустрічаються представники органів влади, та відповідно його засідання організовуються відповідальним Міністерством.

Форум є зустріччю громадянського суспільства України та ЄС (Дорадчих груп). З метою організації Форуму пропонуємо Дорадчій групі сприяти його організації шляхом визначення місця та часу проведення (на території Дорадчої групи) Форуму, узгодження порядку денного із Дорадчою групою ЄС (контактні дані якої готові повідомити у робочому порядку контактній особі від української Дорадчої групи) та інші практичні питання, що виникнуть у ході підготовки згаданого заходу.

Враховуючи, що Форум є відкритим (стаття 299.3), до участі у ньому у якості спостерігачів можна запросити наукові кола, студентів, представників галузі освіти, бізнесу тощо. Інформаційне повідомлення щодо проведення Форуму може бути опубліковане на офіційних веб-сторінках організацій, що є учасницями Дорадчої групи.

Крім того, звертаємо увагу, що Форум проводиться раз на рік та засідає по черзі у Києві та у Брюсселі.

Дорадча група може проводити власні засідання протягом року відповідно до схвалених нею правил процедур.

Просимо, після проведення інавгураційного засідання Дорадчої групи повідомити принаймні визначеного секретаря (контактну особу) та його контактні данні з метою продовження комунікації. При цьому просили б враховувати, що до Форуму громадянського суспільства залишається 2 тижні.

З листа секретаря Ради з питань торгівлі та сталого розвитку до СОПУ
Коментарі