Порошенко підписав закон “маски-шоу стоп-2”

Share Button

Президент України Петро Порошенко підписав закон “маски-шоу стоп-2” безпосередньо на зустрічі з бізнесом у Києві в середу.

Закон посилить захист бізнесу від втручання силовиків

“Закон під умовною назвою Маски-шоу стоп 2 полегшує механізм притягнення до відповідальності слідчого чи прокурора, які прийняли незаконне рішення під час розслідування кримінальної справи, яке згодом скасоване судом”, – написав Порошенко у Twitter.

Президент також закликав Верховну Раду прискорити розгляд законопроекту про бізнес-омбудсмена в другому читанні.

Нагадаємо, що у вересні Рада прийняла законопроект №8490 про вдосконалення дотримання прав учасників кримінального провадження від неправомірних дій з боку слідства.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, він був розроблений у зв’язку з численними зверненнями суб’єктів господарювання про можливі факти порушення їх прав і законних інтересів правоохоронними органами під час досудового розслідування.

За словами міністра юстиції Павла Петренка, закон дає можливість оскаржити неправомірну бездіяльність слідчого органу, якщо справа розглядається більше одного року або 18 місяців, а також дає можливість підприємцю або громадянину вимагати відшкодування збитків персонально зі слідчого і прокурора, які допустили порушення, проводячи незаконні обшуки або порушення під час слідчих дій.

За матеріалами “Новое время”

Коментарі