З другої спроби прийняті правки до податкових змін-2019

Share Button

Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів за необхідних 226 голосів. Згідно із запропонованими комітетом поправками, які було оприлюднено на сайті парламенту, уточнення до законопроекту передбачають підвищення ставок податку за викиди двоокису вуглецю з 0,41 грн до 10 грн за тонну.

Водночас ухвалений народними депутатами 23 листопада 2018 року варіант законопроекту містив норму про подальше підвищення зазначеного податку: з 2020-го – до 15 грн/тонна, з 2021-го – до 20 грн/тонна, з 2022 року – до 25 грн/тонна.

Крім цього, затверджені поправки продовжують режим звільнення від ПДВ операцій із брухтом чорних і кольорових металів, паперу та картону для утилізації (макулатури та відходів) до 2022 року.

Як повідомлялося, народні депутати спочатку не підтримали запропоновані комітетом з питань податкової та митної політики поправки. Однак перед закриттям сесії депутати вирішили повернутися до цього питання.

Ресурсний законопроект №9260 з поправками до Податкового кодексу передбачає підвищення низки акцизів і зборів. Народні депутати ухвалили його у другому читанні та в цілому в ніч із 22 на 23 листопада 2018 року. Після цього голова профільного комітету Ніна Южаніна заявила про необхідність внести до уже проголосованого закону уточнення.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Коментарі