Як у платіжках заповнювати поле «Призначення платежу»?

Share Button

Відповідно до п. 1 Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.07.2015 р. №666, визначено порядок заповнення платниками поля «Призначення платежу» у розрахункових документах.

Зокрема, одним із реквізитів, який заповнюється платником у полі «Призначення платежу» є:

  1. код клієнта за ЄДРПОУ;
  2. реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
  3. реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами.

Суми надходжень податків, зборів, платежів  відображаються в інтегрованих картках платників, які ведуться в органах ДФС в автоматичному режимі, відповідно до реквізитів, заповнених у полі розрахункового документа «Призначення платежу».

Шановні платники податків, з метою недопущення некоректноговідображення в інтегрованих карткахсум надходжень за податками, зборами, платежами та формування податкового боргу, правильно заповнюйте у платіжних документах поле «Призначення платежу».
 За матеріалами ДФС у Київській області

Коментарі