Які автомобілі вигідно купувати українцям за кордоном

Share Button

В Європі та США хороші умови для експлуатації автомобілів, тому вони там в кращому стані, ніж у нашій країні. У зв’язку з цим привезти старий автомобіль з-за кордону – непогана ідея, якщо, звичайно, заздалегідь порахувати вартість розмитнення. Пропонуємо список вживаних авто, які вигідно ввозити в Україну.

Недорогі європейські автомобілі за $1-4 тис

Хетчбек або універсал з великим пробігом (починаючи, наприклад, від 200 000 км), може і в Україні коштувати $1-2 тис. Автомобілі з меншим пробігом, але все одно досить старі, коштують вже $3-4 тис. Всі вони на «єврономерах» і з туманним майбутнім. Привозять такі машини в Україну з Литви, Польщі та інших країн Східної Європи.

«Свіжі» авто за $6-15 тис

За такі гроші зараз можна привезти вживаний автомобіль в хорошому стані із Західної Європи. До того ж в цю вартість увійдуть послуги посередника і розмитнення. Зазвичай такі машини мають невеликий пробіг.

Седани і кросовери за $10-25 тис

За такі гроші можна привезти з США автомобіль, якому від двох до п’яти років. Ці машини купують на американських страхових аукціонах за $4-7 тис., а решта – це вартість перевезення, розмитнення і ремонту (якщо він потрібен). Так, на страхових аукціонах продають машини, що потрапили в ДТП.

Електромобілі за $10 -15 тис

Більшість вживаних електромобілів потрапляють в Україну з США. Там їх теж купують на страхових аукціонах. Ввезення електрокарів в нашу країну не оподатковується, тому потрібно платити тільки за перевезення (до $1 500), послуги посередника, сертифікат (до $500) і, якщо потрібно, за ремонт. Найчастіше привозять Nissan Leaf.

За матеріалами autonews.ua

Коментарі