ДФСУ визначилась як штрафуватиме за порушення валютного законодавства

Share Button

ДФСУ оприлюднила проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку застосування контролюючими органами заходів впливу (штрафних санкцій) до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства».

Так, за порушення вимог валютного законодавства (крім порушення строків за операціями з експорту та імпорту товарів) можуть бути застосовані заходи впливу у вигляді штрафних санкцій.

Водночас ДФСУ має право адекватно вчиненому порушенню застосувати до юридичних осіб (крім уповноважених установ) захід впливу у вигляді штрафних санкцій у розмірі до 100% суми операції, проведеної з порушенням валютного законодавства.

Порядок застосування заходів впливу, у тому числі розмір штрафних санкцій, до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства встановлюється ДФСУ.

До юридичних осіб (крім уповноважених установ), винних у порушенні вимог валютного законодавства, застосовуються такі заходи впливу (штрафні санкції):

  • за здійснення розрахунків на території України з порушенням порядку, встановленого ст. 5 Закону України «Про валюту і валютні операції» від 21.06.2018 р. № 2473-VIII (далі – Закон) , – штрафні санкції у розмірі 100%  суми операції, проведеної з порушенням, перерахованої у валюту України за офіційним курсом НБУ на день здійснення такої операції;
  • за порушення порядку транскордонного переказу валютних цінностей, встановленого ст. 7 Закону, – штрафні санкції у розмірі 100%  суми операції, проведеної з порушенням, перерахованої у валюту України за офіційним курсом НБУ на день здійснення такої операції.

За матеріалами interbuh.com.ua

Коментарі