Затверджено новий порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

Share Button

Рішенням Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 затверджено нову редакцію порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Документом, за інформацією джерела, удосконалено процедуру проведення розслідувань та ведення обліку нещасних випадків і професійних захворювань, що сталися з працівниками на підприємствах.

Постановою змінено процедуру оформлення документів, необхідних для встановлення факторів, що пов’язують нещасний випадок чи захворювання із професійною діяльністю, перелік випадків, які підлягають розслідуванню. Документ також стосується встановлення строку давності для розслідування нещасних випадків на виробництві, визначення вимог до санітарно-гігієнічних умов праці, повноважень Державної служби України з питань праці із ведення обліку аварій, нещасних випадків, гострих і хронічних професійних захворювань та отруєнь і причин їх виникнення.

Дія порядку поширюється, серед іншого, на осіб, які працюють на умовах цивільно-правового договору або на інших підставах, передбачених законом, фізичних осіб-підприємців та ін.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Коментарі