Виборці дали Володимиру Зеленському мандат на боротьбу з корупцією та деолігархізацію вважає єврокомісар Йоганнес Ган

Share Button

«Українська правда», з посиланням на Twitter європейського комісара з питань європейської політики сусідства Йоганнеса Гана, розповідає про те, чого очікує від новообраного президента Володимира Зеленського єврокомісар.

«Сьогодні я особисто привітав Володимира Зеленського в Києві з його вражаючою перемогою за посаду президента України, що дає йому дуже сильний мандат на боротьбу з корупцією та “деолігархізацію», – зазначив у своєму повідомленні Йоганнес Ган.

Єврокомісар пообіцяв новообраному президенту повну підтримку Євросоюзу щодо всіх реформ, які приносять користь громадянам України. А також закликав гарантувати, що в перехідний період перед парламентськими виборами реформи не зупиняться, а прискорюються для забезпечення фінансової й економічної стабільності, включаючи гарантію міжнародного фінансування та енергопостачання.

У свою чергу, прес-служба Зеленського повідомила, що єврокомісар запросив новообраного президента України здійснити свій перший візит до Брюсселя та запропонував допомогу в переговорах щодо газових відносин з Росією, зокрема у контексті закінчення контракту на прокачку російського газу наприкінці 2019 року.

Джерело: Українська правда

Коментарі