Як зміниться ринок пасажирських перевезень до 2030 року?

Share Button

Нещодавно під час зустрічі з керівництвом компанії «Uber» в Центральній та Східній Європі міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловив думку, що до 2030 року такий вид послуг з пасажирського перевезення як маршрутки зникне з українських міст. Натомість міністр закликав «Uber» показати нову якість автобусних перевезень.

Володимир Омелян заявив, що Міністерство інфраструктури вже здійснило низку кроків щодо осучаснення ринку пасажирських перевезень. Замінити традиційні маршрутки, на його думку, має новий продукт «Uber Shuttle», якщо компанія «Uber» сприятиме безпечності, екологічності та надійності транспортних засобів, які будуть використовувати на українських дорогах.

Нагадаємо, компанія  «Uber» анонсувала запуск нового сервісу «Uber Shuttle» в Україні у травні цього року. Це сервіс із бронювання місця в мікроавтобусі, який курсуватиме за обраними маршрутами. В рамках пілотного проекту сервіс працюватиме у межах Києва.

Міністр інфраструктури також позитивно оцінив діяльність «Uber» в Україні з 2016 року і висловив думку, що досвід «Uber» – свідчення того, як технології змінюють наш світ. Бо один успішний мобільний додаток може змінити ринок пасажирських перевезень в усіх провідних країнах світу.

Володимир Омелян також закликав представників компанії продовжити активний розвиток напрямку співпраці з власниками електричних транспортних засобів: «Це може бути і пілотний проект «Uber» в рамках таксі-перевезень з провідними автомобільними виробниками, що вже виробляють електромобілі або планують запускати їх виробництво в майбутньому. Ми вітаємо використання електрокарів – це не тільки про електричний транспорт в Україні, це – про нову індустрію, індустрію майбутнього».

Джерело: Міністерство інфраструктури України

Коментарі