Законодавці готують зміни стосовно державної реєстрації народження дитини

Share Button

Заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму представила переваги проекту Закону України «Про внесення зміни до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини». Пропонуються зміни стосовно державної реєстрації народження дитини.

Проектом закону пропонується забезпечити під час державної реєстрації народження одночасне надання таких послуг, як реєстрація місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я, реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків відповідно до Податкового кодексу України, видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї. Зазначені послуги надаватимуться виключно за бажанням батьків.

Для надання такого комплексу послуг передбачаються повноваження центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо приймання документів в електронному вигляді та встановлення між ними відповідної інформаційної взаємодії.

Врегулювання механізму інформаційної взаємодії дозволить під час державної реєстрації народження передавати в електронному вигляді в режимі реального часу інформацію про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру, що забезпечить відеозображення в свідоцтві про народження дитини унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Джерело: Мінюст

Коментарі