До кінця року зберігання пального без ліцензії не каратиметься

Share Button

Верховна Рада України прийняла Закон, передбачений Проектом від 04.06.2019 р. №10359, яким доповнила статтю 18 Закону України від 19.12.95 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» ( далі – Закон №481) новою частиною, яка передбачає відтермінування застосування до суб’єктів господарювання штрафних санкцій за діяльність зі зберігання пального без ліцензії. Про це розповідає портал «TaxLink».

З 1 липня 2019 господарська діяльність зі зберігання пального підлягає ліцензуванню. За здійснення діяльності без одержання ліцензії статтею 17 Закону №481 передбачена штрафна санкція в розмірі 500 000 гривень.

Проблема суб’єктів господарювання полягала в неможливості підготувати та подати в строк до 1 липня передбачені умовами ліцензування документи щодо місць зберігання пального, наявність яких є обов’язковою відповідно до земельного, містобудівного законодавства та законодавства з охорони праці. Враховуючи, що оформлення зазначених документів потребує додаткового часу, Верховна Рада України відтермінувала застосування штрафних санкцій на пів року, до 31 грудня.

Таким чином, одержати ліцензію на здійснення діяльності зі зберігання пального суб’єктам господарювання слід до цього терміну, адже в останній день 2019 року контролюючі органи отримають право накладати фінансові санкції за діяльність без ліцензії.

Коментарі